Bedrijfsmassage

Eén van de mogelijkheden om preventieve maatregelen te nemen is de in de Verenigde Staten ontwikkelde methode van de On Site-massage®. Ook in Nederland ontdekken bedrijven de voordelen ervan. Op de werkplek toegepast, snel, gemakkelijk en effectief zijn argumenten waarmee deze massage een plek verovert op de arbeidsmarkt.

On Site-massage® is net als acupunctuur een vorm van de van oorsprong Japanse acupressuur. Bij On Site-massage® wordt drukpuntmassage uitgeoefend door de kleding heen op hoofd, nek, rug, schouders, armen, handen en heupen, die doorwerkt in het hele lichaam. Daardoor kan geblokkeerde energie weer vrij stromen, worden afvalstoffen afgevoerd en krijgt het lichaam zijn energetisch evenwicht terug.

Een van de meest algemene eigenschappen van massage, waarover vrijwel iedereen het eens is, is dat het de circulatie bevordert. Uitgaande van dat element kunnen we On Site-massage® als volgt definiëren;

On Site-massage® bevordert de circulatie, zodat het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Bijna iedereen begrijpt het belang van een goede circulatie. Circulatie is wat het bloed, de lymfe en alle lichaamsvloeistoffen in staat stelt voedingsstoffen, hormonen en enzymen daar te brengen waar ze nodig zijn en het verwijdert afvalstoffen en lichaamsvreemde stoffen die giftig zijn voor onze gezondheid. Zonder goede circulatie lopen we een grotere kans op ziekte en met goede circulatie hebben we een grotere kans op spoedig herstel van verwonding of ziekte.

Het zelfgenezende vermogen van het lichaam is de bron van verandering. Als u hoofdpijn heeft dan verdwijnt vaak de pijn tijdens een stoelmassage doordat het lichaam het probleem zelf aanpakt, met de verbeterde circulatie.

Wij kunnen benadrukken hoe effectief het verbeteren van de circulatie is voor het bestrijden van spanning in de schouders en er op wijzen dat u het verschil kent tussen een ontspannen staat en een gespannen gevoel. Na zekere tijd zal u zich steeds meer bewust worden van uw eigen lichaam en hoe het wordt beïnvloed door zijn werkomgeving en door de wekelijkse behandelingen.

Langzaam maar zeker zal u (stoel)massage gaan zien als een gezonde noodzaak in plaats van een luxe.